Alvorens je vertrek kun je al veel info verzamelen over de streek waar je naartoe wilt, staanplaatsen, camping, bezienswaardigheden,  kaart, enz...

 Indien u een annulatie verzekering of afkoop huurwaarborg wenst dient u tijdig bij "uw" verzekering een deugelijke polis aan te vragen huurder sluit zelf de verzekering af.

Vraag naar onze boeken van ACSI, zo kun je op elk moment een camperplaats (daar zet je geen tafel en stoelen buiten, luifel dicht) of camping opzoeken , ga je in het voor - of naseizoen kunt u gebruik maken van uw acsi kortingskaart, die koop je in de boekhandel of op het internet.

Maak een lijstje met alle zaken die je mee wilt nemen, maar overdrijf hier niet in, de campers zijn voorzien van een basis keukenset, snijplank, onderleggers, vergiet, bestek voor 6 pers., 6 borden , 6 soepborden , 6 ontbijtbordjes en 6 plastieken bekertjes of 6 glazen, 6 koffietassen, flessenopener, kurkentrekker, soeplepel, aardappelschepper, fluitketel, 2 kookpotjes, steelpannetje en een pan.

Hou hierbij wel rekening met het max. toegelaten gewicht van de camper (max 3500 kg) van al je spullen, prop je garage niet vol met conserven, liters water en zware tuinmeubelen, gebruik het water uit de tank (100 liter) voor douche, toilet en afwas, voor koffie gebruikt u plat water.

Ook voorzien wij de campers van 2 gasflessen en wc product, indien de gas niet zou werken kan dit zijn dat door het rijden de veiligheid opspringt, u wacht dan een kwartier, mocht na een halfuur de gas nog niet werken, kan u op de fles zelf ook de veiligheid (groene knop) indrukken.

Een lege gasfles schakelt automatisch over naar een volle gasfles.

Tijdens de koudere dagen zet steeds uw verwarming op vanaf het 5 graden buitentemperatuur en laat deze constant opstaan op minstens 12 graden, zodat de verwarming niet op winterveiligheid springt (deze veiligheid voorziet dat de leidingen niet bevriezen).

Bij wintervakantie kan u rekenen op een verbruik van ong. 3 kilo per dag/nacht, naargelang de temperatuur dat u ingeeft.

Zorg dat de uitlaat van de verwarming steeds vrij is, leg elke dag je stroomkabel vrij om vastvriezen te voorkomen en zet de handrem niet op bij vriesweer.

De meeste wintercampings verhuren ook gas, of u kan hier ook een extra fles meenemen, indien u deze niet gebruikt geeft u ze gewoon terug bij aankomst.

Leg steeds wat isolatie rond de flessen om bevriezen te voorkomen.

U kan lichte tuinmeubelen huren bij ons 1 set bestaat uit 4 stoelen en een tafel lichtgewicht deze maakt u netjes na gebruik en de bergt deze opin de speciale voorziene tas,  gps speciaal voor campers.

Voor het koken en koffiemaken gebruik je plat water, gebruik koffiefilters of oploskoffie, geen koffiezet of snelkoker boven de 600 watt!

Maak de vuilwatertank met regelmaat leeg, zo verhindert u vieze geurtjes en verliest u wat aan gewicht, bij terugkomst moet de tank leeg zijn.

Bedden zijn voorzien van matrasbeschermers, beddengoed en kussens brengt u zelf mee, matrasbeschermers met alle respect te gebruiken.

Sluit alle ramen, dakramen , deurtjes, schuiven enz... goed af "voor" u uw reis verder zet. 

Laat uw metgezel  "altijd "even uitstappen om het parkeren vlotter te doen verlopen, let hierbij vooral op uitstekende takken van bomen in de hoogte, rotsen enz...de camera geeft enkel zicht naar beneden.

Bijna alle schadegevallen zijn te wijten aan het onvoorzichtig en nonchalant achteruit rijden "zonder" hier hulp te vragen aan uw metgezel, 1150 euro borg ( vrijstelling) bent u dan snel kwijt, jammer dus.

Aan de binnenkant van de zonnenklep staat de hoogte, lengte en de breedte van uw camper steeds vermeld, zodat u niet onder bruggen of tunnels rijdt die te laag zijn en de camper zwaar kunnen beschadigen, onze gps speciaal voor campers stuurt je langs de wegen die voor u geen problemen kunnen geven omdat de hoogte ( dit is geen zekerheid) wij rekenen op uw gezond verstand, aan de peage en of benzinestations hangen soms kettingen! Denk aan uw hoogte!

U kijkt na een lange rit het oliepijl en vloeistoffen na, en bijvullen indien nodig, wij vullen alle vloeistoffen volledig bij vertrek, u bent verantwoordelijk voor het tijdig bijvullen van de vloeistoffen na vele kilometers rijden.

Ook de wagens met Adbleu geven dit aan indien ze bijgevuld moeten worden, deze kost is ook voor de verbruiker, een volledige adbleu tank is ongeveer 20 liter,dit ter vervanging van diesel en op kosten van de huurder, snel bijvullen met 2 liter heeft dus geen enkele zin.

Ijskast zet je best op AES of A, dan zoekt deze vanzelf een energiebron op, gas, -stroom , -woonbatterij.... op de gasaansluiting zit een duo veiligeheidskoppelling , uiterst veilig!

Wilt u de boiler verwarmen? Zet deze tijdig aan...ongeveer 25 - 30 min.

Let op! De gas zal soms pas in werking gaan als je een kwartiertje stilstaat, dit is een extra beveiliging.

U kan enkel de stopcontacten gebruiken in uw camper indien u ergens aan de stroom verbonden bent, gebruik geen toestellen boven de 600 watt, zodat de zekeringen het niet begeven! Ook haardrogers, frituurpot, koffiezetapparaat,  BBQ op elektriciteit, strijkijzer, microgolfoven, enz... zijn meestal boven de 600 watt deze gebruiken we niet.

Uiteraard zijn er winkels die deze artikelen wel verkopen zodat u er toch gebruik van kunt maken.

Uw camper is uitgerust met een woonbatterij, indien u nergens stroom kan of wil nemen, heeft u toch kans om uw verlichting, douche en verwarming te gebruiken, de camper heeft een zonnepaneel (behalve de Van's) en zal bij daglicht automatisch laden, de duur van de woonbatterij hangt af van uw verbruik, dat is voor iedereen verschillend.

Leg laddertjes vast "onder" je matras, buggy's en andere grote reismaterialen berg je het beste op in de daarvoor bestemde garage achterin, maak grote stukken vast met snelbinders of riemen,elke schade aan het interieur komt ten laste van de huurder.

Je kunt indien nodig gebruik maken van stukjes karton, keukenrol, op die manier heb je geen last van rammelende zaken.

Bij gebruik van een eigen stroomgenerator maakt u enkel gebruik van één die elektronisch gecontroleerde apparatuur kan voeden met max 10 Ampére met gelijke golven.

Maak uw fietsen goed vast en hang er een slot omheen, gebruik hiervoor ook het verplichte aanhangbord, dit kan u in de garage achteraan vinden, zet het stuur van de fiets niet tegen de motorhome , u zal de achterzijde zo beschadigen.

Draag pantoffeltjes in de camper, zo blijft de vloer netjes en kun je ten volle van uw vakantie genieten, een plastieken deurmat voor je deur is ook heel handig, veeg vuiligheid steeds weg, steenyjes maken putjes in de vloerbekleding.

Wij voorzien alvast een deurmat binnenin de camper.

Onderweg kom je genoeg camperplekken tegen waar je eventueel je afvalwater kan lozen, deze hendel bevindt zich opzij onder de camper, trek aan de hendel en zo loopt uw afvalwater weg, water vullen doe je met de vulslang in de daarvoor bestemde waterstop , let op!! Deze stop is voorzien van een sticker "water".

Op zulke plekken kan je ook overnachten zodat je weer uitgerust kan vertrekken de volgende dag.

Wc ledigen doe je langs de buitenkant, sluit de klep binnen van het wc, open het deurtje en trek uw toiletbak los, ledig de tank op de voorziene plek ,spoel en steek de tank terug op dezelfde plaats, doe er dan terug wc product in en spoel een maal door.

Sluit steeds de deuren en ramen als je de camper verlaat zodat uw kosbare bezittingen niet in de verkeerde handen terechtkomen en voorkom schade aan de zonneluifel door deze dicht te draaien tijdens de nacht of als je op stap gaat, wind kan soms raar uit de hoek komen, als de tent afscheurd ben je al gauw meer dan 1000 euro kwijt.

Kleine dakraampjes kan u openlaten, grote dakramen sluit u best voor plots opkomende wind.

Bij warm weer zet je best de verduistering half zo kan de temperatuur niet te hoog oplopen in de ruimte tussen dakraam en leefruimte, dus half vliegenraam-half verduistering.

De luifel doe je best met 2 personen open, draai halfweg en zet elk een steun op de grond, dan pas draai je de tent uit tot de gewenste stand, sluit elke avond de luifel zo bent u zeker dat u geen schade krijgt...de huurder is verantwoordelijk voor elke vorm van schade.

Laat nooit uw hond alleen in de camper, sommige (gevaarlijke) rassen worden niet toegelaten op campings, informeer u tijdig, laat uw hond alle verplichte vaccinatie's ondergaan.

De handgreep aan de inkomdeur dient niet ter bevestiging van een hondelijn.

Indien de verwarming niet werkt, kan het zijn dat de veiligheid van de verwarming is opgesprongen en zal u de groene knop op de gasfles een keer goed moeten indrukken.

Wij hebben een omnium verzekering speciaal voor camperverhuur, bij motorpech of ongeval krijgt u 24/24 hulp van VAB .

U dient ten allen tijde een schadegeval te melden aan ons op de dag zelf.

Indien er schade aan de camper word gemaakt zonder ons dit te melden, zijn wij genoodzaakt om een deurwaarder te laten komen om de schade vast te stellen, deze kost (480 euro) is voor rekening van de huurder.

Andere bijkomende verzekeringen sluit u zelf af bij een maatschappij naar keuze, annulatie, enz...

Vergewis u ervan dat u bij het tanken ook daadwerkelijk de "DIESEL" tankt.

Kijk of u werkelijk de dieseltank vult, de watertank bevindt zich aan dezelfde kant maar meer achteraan de wagen en voorzien van een sticker "water".

Geniet ten volle van uw doorreis, rust op tijd uit, uw bed is binnen handbereik.

Wij wensen u alvast een prettige reis en veel veilige kilometers.

Het Campergo team!

In principe mag je overal parkeren als de plaatsen groot genoeg zijn, uitzonderlijk als je dit bord tegenkomt.

In principe mag je overal parkeren als de plaatsen groot genoeg zijn, uitzonderlijk als je dit bord tegenkomt.

Wist u dat...u met een ACSI CampingCard op de mooiste campings in Europa terecht kunt voor een prikje?
U kan ze vinden in de boekhandel of online bestellen
Deze kaart is geldig in laag -en tussenseizoen.
Zeker de moeite ...

Wist u dat...u met een ACSI CampingCard op de mooiste campings in Europa terecht kunt voor een prikje?
U kan ze vinden in de boekhandel of online bestellen
Deze kaart is geldig in laag -en tussenseizoen.
Zeker de moeite ...

Speciale parking voor campers.

Speciale parking voor campers.

Deel deze pagina